Grønlands udforskning har en lang og rig historie, der strækker sig tilbage til 1700-tallet. Foredraget vil dykke ned i de mange videnskabelige ekspeditioner, der har formet vores forståelse af Grønlands natur og kultur. Deltagerne vil få indsigt i de udfordringer, ekspeditionerne mødte, og de videnskabelige opdagelser, de gjorde.
Der vil blive sat fokus på, hvordan disse ekspeditioner har påvirket Grønlands befolkning, samfund og dets plads i Rigsfællesskabet og verden.
Aktuel forskning i Indlandsisens afsmeltningEfter pausen vil foredraget bevæge sig mod nutiden med et eksempel på aktuel forskning i Grønland. Fokus vil være på Indlandsisens afsmeltning, hvor hurtigt denne sker, og hvilke konsekvenser det har, når den massive iskappe mister masse.
Deltagerne vil få indsigt i de mekanismer, der både påvirker og påvirkes af Indlandsisen, samt de bevægelser i undergrunden, der er drevet af isen. Dette har stor betydning for det globale havniveau.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i en række byer og støttet af Carlsbergfondet.
For yderligere information, billeder og eventuel pladsreservation, kan du besøge denne side. Hvis du ønsker at modtage bonusmateriale og blive tippet om kommende foredrag, kan du følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 11. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Klitgården, Østervej 10, Tversted, 9881 Bindslev
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her