Kunst og Jazz Live på Galleri Tornby

Kilde: Kim Tornby
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk

Tversted, Galleri Tornby

Alle interesserede inviteres til FERNISERING lørdag den 10. oktober kl. 13.00 med flot billed- og fotokunst af 2 spændende kunstnere.

Vi har med stor fornøjelse lavet udstillingsaftale med den anerkendte danske billedkunstner Birgit Guldager og fotografen Lars V. Andersen. Begge kunstnere deltager i ferniseringen.

På ferniseringsdagen åbnes dørene allerede kl. 11.00, og kl. 13.00 præsenterer vi lækker, rytmisk JAZZ LIVE med supertalentet Casper Hejlesen, der fyrer den af på sin jazzguitar bl.a. med numre fra en skive, der snart lanceres. Det er samtidig startskuddet til en fantastisk jazz-uge i Tversted, hvor festivalen Tversted JazzyDays præsenterer et virkelig flot program af jazz på internationalt niveau.

Vi vil overholde myndighedernes påbud og anbefalinger hvad angår COVID-19.

ALLE INTERESSEREDE ER VELKOMNE til såvel fernisering som koncert på Galleri Tornby!

Galleriet holder ekstraordinært åbent i efterårsferien, hvor udstillingen kan ses alle dage i perioden 10/10 - 18/10 kl. 11–16, dog lukket mandag den 12/10… og derefter åbent på søndage kl. 11–16 frem til og med den 15. november. Læs mere på www.galleritornby.dk 

Birgit Guldager, billedkunstner

Jeg er født ved vestkysten nord for Esbjerg, så det giver så megen mening for mig at udstille på Galleri Tornby, som er placeret i en natur, jeg føler så stor tilknytning til.

Jeg er uddannet fra Århus Universitet med kunsthistorie og formning som fag. Det var mødet med et Asger Jorn maleri, som overbeviste mig om, at jeg absolut skulle læse kunsthistorie! Med den baggrund har jeg undervist i gymnasiet i bl.a. at tegne og male, samtidig med at jeg har udstillet mange steder og fået bestillingsopgaver.

Jeg maler spontant og bruger de farver og stemninger, som jeg suger til mig i min hverdag eller på rejser. Udgangspunktet er altid farver og deres indbyrdes forhold. Jeg maler lag på lag og får ideer undervejs. Der dukker måske nogle figurer op, som jeg kan arbejde videre med. Jeg ved aldrig, hvor jeg ender med et maleri, for jeg vil selv overraskes! Det er fascinerende, når jeg får en følelse af, at der noget jeg genkender på lærredet, noget der giver mening, selv om det er fantasien jeg bruger løs af. Jeg har et ønske om at være autentisk og udtrykke både temperament og poesi i mine malerier.

Jeg har udstillet i en del gallerier i Danmark bl.a. i Kammergalleriet, Lemvig - Galleri Marius, København -på messer i København, bl.a. Art Nordic og Art Copenhagen.

I de senere år har jeg også udstillet internationalt på gallerier i Paris og nær Saint Tropez, og i Ferrara i Norditalien.

Lars V. Andersen, fotograf og kunstner

Jeg hedder Lars V. Andersen og betragter mig selv som billedmager og historieskaber. 

Jeg er født og opvokset i Hjørring, men har været bosiddende i Aalborg siden 2008.

Jeg laver mørke ’fine art’ billeder og benytter hovedsageligt fotografi samt billedmanipulation som kreativt virkemiddel. Inspirationen finder jeg i mørket i mig selv, i mennesket og i hvordan jeg anskuer samfundet, vi lever i. Mit ønske er, at portrættere de mørke sider af mennesket og at starte historier hos de, der kigger på mit arbejde.

Angst og tungsind har stor indflydelse i mange af mine billeder. Dette kommer af et voksenliv med disse udfordringer tæt på livet. Jeg taler gerne åbent om mine egne udfordringer, og jeg håber, at folk med lignende udfordringer kan relatere sig til mine billeder og meget gerne bruge dem til at tale åbent om deres egne besværligheder, som en del af deres proces i at få det bedre.

Alle billeder er printet på kraftigt Hahnemühle fine art papir, der har en luksuriøs mat overflade, hvilket giver billederne ekstra dybde og liv.

Alle billeder er nummereret, navngivet og signeret på bagsiden af både ramme og print.

Dato: Lørdag den 10. oktober 2020
Tidspunkt: Dørene allerede kl. 11.00, og kl. 13.00
Adresse: Skagensvej 53B, 9881 Bindslev

Flere artikler