Hjørring kommune vinder værtskab for DM i Skills 2026 og fremmer erhvervsuddannelser

Foto: Hjørring Kommune.
dato

Hjørring Kommune bliver vært for DM i Skills 2026 efter en vellykket udvælgelsesproces

Hjørring Kommune har med succes kæmpet om retten til at afholde DM i Skills i 2026, hvilket er Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne. Det blev meddelt af SkillsDenmark, organisationen bag arrangementet, at Hjørring blev foretrukket frem for konkurrenten, Randers Kommune.

DM i Skills samler hvert år omkring 300 unge, der konkurrerer om at blive de bedste inden for deres respektive fag. Udover de konkurrerende elever involverer eventet en række demonstrationsfag, der giver gæsterne et indblik i erhvervsuddannelsernes verden.

Hjørring Kommune har tidligere vist sin evne til at huse store events såsom Dana Cup og ser nu DM i Skills som en gylden mulighed for at promovere erhvervsuddannelserne yderligere. Forventningen er, at eventet vil tiltrække mindst 50.000 besøgende over de tre dage, det løber af stabelen. Arrangementet får base omkring Park Vendia, hvor der vil blive etableret en imponerende teltby på 20-25.000 m2 til formålet.

Valget af Hjørring som værtsby blev påvirket af en politisk målsætning om at rotere de regioner, hvor DM i Skills afholdes, og at bringe eventet ud til mindre befolkede områder. Samarbejdet mellem SkillsDenmark og Hjørring Kommune vil fokusere på aspekter som logistik, infrastruktur og eventafholdelse samt sikre regionens opbakning til arrangementet.

SkillsDenmark, en selvstændig organisation, arbejder for at fremme erhvervsuddannelser blandt unge ved at vise deres talenter og muligheder i et konkurrencepræget miljø som DM i Skills. Formålet er at åbne øjnene på særligt grundskoleelever for de karrieremuligheder, erhvervsuddannelserne tilbyder.

http://hjoerring.dk/nyt-og-presse/nyheder/2024/mar/hjoerring-bliver-vaert-for-dm-i-skills-2026

Kilde: Hjørring Kommune