Carlsberg er kendt for mere end blot deres øl. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget til både brygning og naturvidenskab. Under dette foredrag får du et indblik i, hvordan laboratoriet har udviklet nye teknikker og viden, der har revolutioneret brygningen af øl samt bidraget til forskning i bl.a. gær og klimatolerante planter.
Videnskab bag ølbrygningBirgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil tage dig med på en rejse ind i brygningens verden. De vil fortælle om forædling af byg og humle, og hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Derudover vil du høre om maltningens betydning for smagen samt udviklingen af nye alkoholfri gærtyper.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil høre om, hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland kan give indsigt i fortidens klimaforandringer og deres påvirkning på planter.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der være små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i takt med foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Klitgården, Østervej 10, Tversted, 9881 Bindslev
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget og se billeder her.
Arrangør: Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet
For mere information om serien, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her